fasoli http://www.kielki.info/kielki-mung.html i sezamem.
Porcja na 4 osoby:
2 zielone papryki pokrojone w krótkie cienkie paski
2 marchewki pokrojone w krótkie cienkie paski
4 pomidory grubo posiekane
200 g kiełków fasoli
50 g ziaren sezamu
4 łyżeczki oleju sezamowego
4 łyżeczki oleju słonecznikowego
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
4 łyżeczki sosu sojowego (jeśli podajemy sałatkę jako dodatek do posiłku bogatego w białko)
Sposób przygotowania:
1.Wkładamy wszystkie warzywa do miski i mieszamy.
2.Podsmażamy ziarna sezamu na suchej patelni tak długo,aż delikatnie zbrązowieją.Dodajemy do sałatki.
3.Skrapiamy sałatkę sosem sojowym,jeśli podajemy ją jako dodatek do potrawy bogatej w białko.
Inaczej pomijamy ten produkt.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz